Slovenska mreža zdravih šol

V projekt se vključujemo, ker želimo doseči izboljšanje zdravja dijakov, učiteljev in staršev. Želimo si boljšega sodelovanja med dijaki, učitelji in starši, kar bo olajšalo delovni vsakdan. V naš vsakdan bomo vključili več znanja s področja vsebin zdravja, promocijo zdravja v šolskem okolju, aktivnih metod in oblik dela, aktivno bomo vključevali dijake v načrtovanje in delo šole, bolje sodelovali s starši, lokalno skupnostjo, zdravstveno službo in drugimi iniciativami … S sodelovanjem v projektu pričakujemo bolj kakovostno, učinkovito in zadovoljno delo učiteljev, boljše medsebojne odnose, boljše učne rezultate. Letošnja rdeča nit je zdrava prehrana, gibanje in duševno zdravje.

Slovenska mreža zdravih šol deluje od leta 1993. Mreža deluje s podporo Ministrstva za zdravje in Ministrstva za šolstvo in šport, nacionalno koordinacijo pa vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Slovenija je bila med prvimi državami, ki so pristopile k Evropski mreži zdravih šol oz. šol, ki promovirajo zdravje (ENHPS).

Na šoli projekt vodi šolski tim, ki vključuje predstavnike vodstva, učiteljev, dijakov, staršev, lokalne skupnosti in zdravstvene službe. Koordinatorici projekta: Cecilija Žižek Đerić, Nataša Valenčič Pogačnik.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)